Продавець Інтернет-магазин "Агросевер" розвиває свій бізнес на Prom.ua 9 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
230 відгуків
+380 (95) 419-32-68
+380 (67) 387-06-83
+380 (67) 419-63-63
Інтернет-магазин "Агросевер"
Кошик

КОРМОВІ ЕКСТРУДЕРИ

Екструзія зерна

Зерно різних видів екструдують для того, щоб полегшити процес перетравності цього корму вшлунку тварини. Фактично, в екструдері під тиском і високою температурою відбуваєтьсяперетворення складних молекулярних компонентів клітини корму в більш прості (у легше віддаютьсвою енергію).

Історія

Перші екструдери для зерна і бобових почали застосовуватися в США в середині 1960-х років. В СРСРекструдери для зерна і бобових випускав Куйбишевський завод аеродромного обладнання з 1970-хроків. Раніше вітчизняної промисловістю для виробництва комбікормів випускалися дві основнімоделі екструдерівце ВЕК-125х8 продуктивністю до 600 кг/год і КМЗ- продуктивністю до500 кг/год. Екструдер ВЕК-125х8 був також оснащений електронагрівачем робочої частини. За часіснування екструзійних технологій з'явилася велика різноманітність конструкцій машин для їхреалізації.

Опис процесу

Принцип дії, конструкція екструдерів.

Екструзіякороткочасний високотемпературний процес, який з успіхом застосовується як ухарчовій , так і у комбікормовій промисловості.

Принцип дії екструдерів визначається самою суттю технологічного процесу екструзії.

Екструзіяскладний фізико-хімічний процес, який протікає під дією механічнихзусиль при умові присутності вологи і високотемпературного впливу.

Переробляється продукт нагрівається за рахунок перетворення механічної енергії в тепло, якевиділяється при подоланні внутрішнього тертя і пластичної деформації продукту (автогеннийрежим роботи) або за рахунок зовнішнього нагріву (политронный режим роботи).

Змінними параметрами процесу екструзійної обробки є складу сировини, його природа, вологість. Впроцесі екструзії можливі зміни температури, тиску, тривалості і інтенсивностівпливу на сировину. Відомі три основних методу екструзіїце холодна формування, тепловаобробка і формування й так звана «гаряча» екструзія.

В останній час широке розповсюдження отримав метод «гарячої» екструзії, якийздійснюється при високих швидкостях і тиску, при значному переходу механічної енергії втеплову.

в виде галереив виде списка

Принцип дії і конструкція екструдерів

Для реалізації процесу екструзії застосовується для шнековий екструдеросновним робочим органомякого є шнек спеціальної конструкції обертовий в циліндричному корпусіНа вихід зкорпусу встановлена формоутворювальна матриця.

Характерними особливостями конструкції робочої частини екструдера є тощо камери і шнекизмонтовані в відповідно з поставленими технологічними завданнямиВідрізняють завантажувальнукамерув яку вводиться сировина і різні добавкизакриті камери з отворами для вимірюваннятемператури і тискуа також для введення рідких добавок і відбору пробНа шнеки можутьвстановлюватися різні елементищо дає можливість створювати додаткове опірпереміщення продукту і перемішувати його в процесі переміщення.

Робочу частина екструдера з урахуванням стадій процесу обробки можна умовно розділити на тризони:

  • I   зона прийому сировини;
  • II   зона пластифікації і стиснення ;
  • III   зона випресовування продукту .

Існує цілий ряд конструкцій робочої частини шнекових екструдерів:

  • Одинарні шнекив тому числі:
    • циліндричний шнек з постійним кроком;
    • циліндричний шнек з змінним кроком;
    • наявність гвинтовий лінії в кожусі шнека;
    • конічний шнек;
    • конічний шнек з крокомщо зменшується до виходу з екструдера.
  • Здвоєні шнекищо не входять в зачеплення в тому числі:
    • шнекищо обертаються в одному напрямку;
    • шнекищо обертаються в різні напрямки.
  • Здвоєні шнекищо входять в зачеплення в тому числі:
    • шнекищо обертаються в одному напрямку і самоочищаються;
    • шнекищо обертаються в різні напрямки і частково самоочищаються.

Принцип дії екструдерів складається в томущо в частицах зернарозміщених в закритою камеріпринагріванні за рахунок випаровувань вологищо є в нихзростає внутрішньо тискМиттєварозгерметизація камери призводить до розширення пароповітряної суміші і викликає збільшення обсягучастинок зерна.

Робоча частина зазначених екструдерів складається з набору шнеківміж якими в певноюпослідовності розміщені підпірні шайбинабір шнеків і шайб кріпиться на шпильці здопомогою болта з конусної головкоюВнутрішня поверхня кожуха робочої частини має поздовжніканаливиключають обертання продукту в процесі його переміщенняНа вихід кожуха вбудованазазвичай конусна гайка з отворомТемпература перероблюваної продукту регулюєтьсязміною зазору між конусами болта кріплення шнеків і вихідний гайкиабо зміною діаметравихідного отвори.

Різні моделі екструдерів відрізняються конструктивним виконанням елементіввходять в робочучастинакількістю робочих камернаявністю додаткових систем розширюють технологічніможливості екструдерівконструкцією живильниківприводів і тдЦиліндрична форма робочої частиниє найбільш технологічною в виготовленніі отжемає більше низьку собівартість.

Сучасні конструкції екструдерів реалізують як технологію сухий екструзіїіменовану так тому,що екструзія відбувається при допомоги теплаяке виділяється в процесі проходженняпродукту через робочу частина екструдератак і можливість використання при екструдіюванні пара.Для цього екструдер оснащується камерою попередньою обробки сировини пором (кондиціонером).Використання пара подвоює продуктивність і зменшує знос робочих частин екструдера.

Процес сухий екструзії займає менш 30 секундЗа це час сировина встигає пройти подрібнення,змішуваннятеплову обробкузнезараженнязневодненнястабілізацію і збільшення обсягу.

Застосування

В комбікормовій промисловостів здебільшогознайшли застосування одношнековые екструдери зциліндричної формою шнека з постійним крокомВ харчової промисловостіпри виробництвіпродуктів швидкого приготуванняснеків і тпв здебільшого використовуються двошнекові екструдери

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner