Продавець Інтернет-магазин "Агросевер" розвиває свій бізнес на Prom.ua 9 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
240 відгуків
+380 (95) 419-32-68
+380 (67) 387-06-83
+380 (67) 419-63-63
Інтернет-магазин "Агросевер"
Кошик

РЕЖИМИ ІНКУБАЦІЇ

РЕЖИМИ ІНКУБАЦІЇ

РЕЖИМИ ІНКУБАЦІЇ

Виведення молодняку курчат в інкубаторах-справа клопітка. Неможливо встановити єдині рекомендації окремо для шкірного. Режими інкубації рекомендовані різними дослідниками, дещо відрізняються. Як до температурних режимів так і по вологості, та періодичності охолодження. Буде потрібно проінкубувати кілька партій яєць, щоб освоїти всі тонкощі і особливості виведення у Ваших умовах. Тому, починаючи з перших партій, привчіть себе до ведення систематичних записів створюваних режимів. По можливості, фіксуйте в журналі свідчення температури і час закладки, результати перегляду яєць - кількість незапліднених яєць, завмерлих (у перші і наступні дні інкубації), час появи прокльову та початку виведення, кількість виведеного здорового молодняку.

https://agrosever.com.ua/g20063888-inkubatory

Аналізи результатів інкубації допоможуть Вам швидше визначитися з режимом інкубації.

У таблиці наведено один з варіантів режимів інкубації, перевірений у роботі на інкубаторі Тандем.

дні

температура

охолодження

вологість

кури

1-2

38

не охолоджувати

50-60%

3-10

37,8

до 30 С 4 хв.1 раз на добу

50-60%

11-16

37,5

30-40 хв 2 рази на добу

50-60%

17-19

37,2

30-40 хв 2 рази на добу

50-60%

20-21

36,9-37

не охолоджувати

65-75%

гуси

1

38

не охолоджувати

70%

2-8

37,5-38

10 хв.1 раз на добу

65%

9-29

37,-37,5

10 хв .2 рази на добу

55%

29-31

37,-37,5

не охолоджувати

80%

качки

1

38

не охолоджувати

80%

2-8

37,5-38

25-30 хв 1 раз на добу

70-75%

9-24

37,5-38

15-20 хв.2 рази на добу

85%

25-27

37,5-38

не охолоджувати

80%

Тривалість інкубації яєць звичайних перепелів - 17 діб Заклавши яйця в інкубатор, протягом двох годин, витримують температуру +38,2 ° C. Подальша температура інкубації +37,5 º C при відносній вологості 60%. Перший раз яйця переглядають на овоскопі на 5-й день. На 13-15 день температуру знижують до +37,2 º C і вологість - до 55%. Перед виводом яєць зупиняють лоток в горизонтальному положенні на 16-й день інкубації, в цей же час їх знову дивляться. Вивід молодняку повинен відбуватися за температури +37 º C і відносній вологості близько 75%.

 

Закладення яєць в інкубатор здійснюють після того, як у шафі будуть досягнуті необхідна температура і вологість, найкращий час для закладки 18.00 вечора, тоді виведення буде тривати приблизно з ранку до вечора.

У першій половині інкубації, коли яйці споживає тепло, при відключенні електроенергії - температура буде знижуватись. Для інкубаційного яйця із зародком це не страшно, зародок не загине навіть при охолодженні яйця до 27С. У другій половині інкубації, коли яйці виділяє тепло, небезпечний перегрів інкубаційного яйця вище 40С. У цьому випадку буде летальний результат. У таких випадках необхідно відкривати двері інкубатора і здійснювати охолодження яйця свіжим повітрям.

Ні в якому разі не можна мити яйця перед інкубацією, оскільки при цьому пошкоджується надскорлупна плівка, що має бактерицидні властивості.

Для підвищення виводимості велике значення має своєчасний збір і правильне зберігання яєць. Яйця слід збирати з гнізд не рідше 3 разів на день. Зберігати зібрані яйця потрібно в горизонтальному положенні, періодично перевертаючи. Оптимальна температура - не вище 12 градусів при відносній вологості 75-80%.

Слід пам " ятати, що для збільшення виходу молодняку, яйця зберігати довго не слід. Найкраще їх відразу ж поміщати в інкубатор.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner